Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 03:25 - За Сатанизма и други "страшни" неща!!!
Автор: iconoclast Категория: Други   
Прочетен: 5837 Коментари: 15 Гласове:
1

Последна промяна: 21.10.2009 04:09


Сега съм сигурен, че ще си кажете - "О Боже, какви са тези работи - Сатанизъм - това е зло,това е лошо нещо" - и всички останали клишета приписани на неща заклеймени от обществото като неприемливи или табу. Сигурно и сега се питате от къде пък ми е хрумнало да пиша за Сатанизма... ами ето сега ще ви обясня! Като всички хлапета, в годините на пубертета, когато съзнанието и начина на мислене се изгражда и оформя, така и при мен, съществен момент играе музиката и по-точно - посланието, което носи тя! Присъщо на тийнейджъра, който иска да е независим от родителите си и да е част от обществото като самостоятелен индивид, а не като "куклата на конци" управлявана от мама и татко, е да бъде бунтар! Това естесвено е съпроводено от бунтарска музика, която нахъсва и поддържа бунтарския дух на хлапето. Като примери за такава музика бих дал рок, пънк и естествено доста от разновидностите на метъл-а! Та както при повечето деца, тази случка се развива и в моя живот. Както уточних в заглавния пост, аз - като човек слушащ доста разнообразна музика- се предполага, че съм слушал и  музика именно от тези бунтарски стилове. Та да си дойдем на думата - става въпрос за разновидността на тежкия метъл - Black Metal (за неанглийско говорящите - Черен Метъл). Тук вмъквам леко "лирическо" отклонение за да ви опиша картинката около този стил, след което ще продължим отново. Предимно тематика в текстовете на песните от този стил е за смъртта, злото, тъмнината, сатанинските и анти-християнските виждания; външният вид на членовете на групите се характеризира с черно-белия т.нар. мъртвешки грим, както и с кожените дрехи окичени с безброй шипове и прочее;също неизменна част от Сатанинския имидж е да носиш обърнат кръст или пентаграма(Sigil of Baphomet). Ето ви снимка за да придобиете бегла представа. Колкото до звученето - по-добре да не ви го описвам, а да го видите сами -> тук! Именно чрез тази музика аз разбрах, че въобще съществува понятието Сатанизъм и всичко останало свързано с него. По-точно чрез музиката разбрах, че съществува, а след няколко годишно ровичкане из Internet, смея да твърдя, че имам една по-ясна и лишена от предразсъдъци представа за него. Точно поради тази причина бих искал да споделя информацията, която имам и смятам за по-достоверна и доближаваща се до истината...

"В действителност процъфтяваща псевдо-религия създадена офицялно(и регистрирана като такава) през 1966 г., когато Антон Шандор Ла Вей(Anton Szandor LaVey р.1930-у.1997) създава Църквата на Сатаната (Church of Satan) за да празнува и възхвалява способноста, силата и удоволствието от плътта. Сатанизма няма почти нищо общо с Христианският Дявол и вместо това се прекланя пред индивида(човека), който по свой начин отговаря за действията си. Сатанистите вярват в Сатаната? - Да... Но, не си го представят като брадат 35 годишен младеж с бели одежди, по сандалети... и така нататък. Сатанистите вярват, че има сила която е създала света и контролира всичко. Според Сатанистът, това да се подготвяме за рая - обладани от вечна параноя и да не се забавляваме са пълни глупости. Защото помислете - не нарушаваме ли всеки ден поне по един от смъртните грехове... Първородният грях, който е извършил всеки с раждането си, ами неговите родители, ами децата ви... Така, че всеки от нас има грехове. Ами значи всички ще се срещнем в ада, след като сме затрупани с грехове. Но нали някой свещенник може да ни опрости греховете... ами да тогава със сигурност ще си имате запазено място в рая. Сигурно сами вече сте се замисли ли "Що за религия е Христианството, щом прощава всички грехове?". Наистина ами тогава за какво са тези правила и защо са тези грехове.Сами се уверихте що за изтъркана плоча е Христианството. Всички непросветени смятат Сатанистите за изроди и зверове.., те убиват непълнолетни деца, бебета, изнасилват ги и ги мъчат, те убиват животни. Но това са поредните глупости които са втълпени(от кой?) на Християните. Помислете си на какво ви прилича Сатаната..., никой Сатанист не би си позволил да нарани, камоли да убие някоя беззащитна гадинка или някое разплакано бебе, не... Сатанистът НЕ УБИВА деца, защото те са прекалено беззащитни и не вярват в никой (нито в Исус Христос, нито Буда, нито в който и да е било друг) - не са се осъзнали и все още нямат самостоятелно мислене. Децата могат да се възпитат и да разберат истината...". 

 

              Деветте сатанински гряха (от Антон Ла Вей) 
1.ТЪПОТАТА - на първо място в списака на Сатанинските грехове. Главният грях в Сатанизма. Най-лошото е, че от него не боли. Освен върху невежеството, нашето общество все повече се гради и върху тъпотата. То разчита на хората, които се съгласяват с всичко, което им се казва. Масмедиите поддържат една култивирана тъпота като състояние, което е не само приемливо, но и похвално. Сатанистите трябва да се научат да прозират триковете им и да не си позволяват да затъпяват.
2. ПРЕВЗЕТОСТ - празното позиране може да предизвика крайна досада и да наруши основите на Малката Магия. Заедно с тъпотата, то поддържа циркулацията на парите в днешно време. Те карат всеки да се чувства голяма работа, независимо дали го бива или не.
3.СУБЕКТИВИЗЪМ - може да бъде много опасен за сатанистите. Да проектираш собствените си реакции, отзиви и усещания върху някой, който може би съвсем не е настроен на твоята вълна. Това е грешката - да очакваш хората да се отнасят към теб със същото внимание, учтивост и уважение, с което ти естествено се отнясяш към тях. Те няма да го направят. Вместо това сатанистът трябва да се стреми да прилага афоризма "Отнасяй се към другите така, както и те се отнасят към теб". Това ни е работата на повечето от нас и се изисква постоянна бдителност, за да не се подхлъзнеш в успокоителната илюзия, че всики са като теб. Както е било казано, някои утопии биха били идеално реализирани (или може би за щастие, от Макиавелианска гт. т.), ние сме далеч от този етап.
4.САМОЗАБЛУДА - това го има в Деветте Сатанински Изявления, но си заслужава да бъде повторено и тук. Друг основен грях. Ние не трябва да отдаваме почит на някои от свещените крави, коит о ни се представят, включително и на ролите, които се очаква да бъдат играни от нас. Единствено, когато се забавляваме, би трябвало да можем да изпадаме в самозаблуда, и то с внимание. Но това тогава не е самозаблуда.
5.СТАДНО ЧУВСТВО -това е очевиден грях от Сатанинска гледна точнка. Нормално е да се съгласиш с нечии желания, щом в крайна сметка това е изгодно за тебе. Но само глупаците вървят в стадото, позволявайки на едно безлично същество да ги ръководи. Номерът е мъдро да си избереш учител, вмесето да бъдеш заробен от прищявките на тълпата.
6.ЛИПСАТА НА ПЕРСПЕКТИВА - това също може да причини големи неприятности на един Сатанист. Никога не трябва да губиш погледа за това кой си и какво си, и каква заплаха можеш да бъдеш със самото си съществуване. Ние градим историята точно сега, ден след ден. Винаги поддържай по-широка представа в ума си за историческата и социалната картина. Това е важен ключ, както към Малката, така и към Голямата Магия. Следи закономерностите и нагаждай нещата едно към друго, искайки всичко да си дойде на мястото. Не се влияй от стадните ограничения - знай че работиш на друго ниво, което е съвсем различно от това на останалата част от света.
7.ЗАБРАВЯНЕ НА МИНАЛИ ОБЩОПРИЕТОСТИ - внимавай, защото това е един от ключовете към промиването на мозъци, когато карат хората да приемат нещо "ново" и "различно", а всъщност то е нещо,което някога е било общоприето, но сега се поднася в нова лъскава опаковка. От нас се очаква да изкуфеем на гения на "твореца" и да забравим оригинала. Това спомага за изграждането на общество от еднодневки и наличност.
8.ПРОТИВОПОКАЗНА ГОРДОСТ - първата дума е важна. Гордостта е велико нещо, до момента, в който започнеш да изхвърляш бебето заедно с мръсната вода. Правилното на Сатанизма е: ако нещо работи за теб, чудесно ! Щом спре да работи за теб и се озовеш в задънена улица, и единственият изход е да кажеш: "съжелявам, сгреших, бих искал да се погодим" - направи го.
9.ЛИПСАТА НА ЕТИКА -това е физическото приложение на Балансиращия фактор. Естетиката има важно значение в Малката Магия и би трябвало да се култивира. Очевидно е, че в повечето случаи никой не може да изкара някакви пари от класическите стандарти за красота и форма, така че това не се насърчава в едно консуматорско общество, но да имаш "око" за красивото е съществено важен Сатанински инструмент и трябва да се използва за най-голяма магическа ефективност. Това не е нещо, което се предполага да бъде прятно - то е, каквото е. Естетичността е нещо лично и отразява собствената природа, но има универсално приятни и хармонични конфигурации, които не би трябвало да бъдат отричани.

Единадесетте сатанински правила на Земята
  1. Не давай мнение или съвети, ако не ти ги искат..
  2. Не говори за проблемите си, ако не си сигурен, че някой иска да ги чуе.
  3. Когато си на чуждо място, покажи уважение към него или въобще не ходи там.
  4. Ако гостенин в твоето леговище те раздразни, отнеси си се с него жестоко и безмилостно.
  5. Не прави сексуални опити, ако не си получил сигнал за това.
  6. Не вземяй това, което не ти принадлежи, освен ако не е бреме за друг човек и той не моли да бъде облекчен.
  7. Признавай силата на магията, ако си я използвал успешно, за да постигнеш желанията си.Ако отричаш силата на магията, след като успешно си заложил за нея, ще загубиш всичко, което си получил.
  8. Не се оплаквай за нещо, на което няма нужда да се подлагаш.
  9. Не навреждай на малки деца.
  10. Не убивай животни, освен ако не са те нападнали, или за храна.
  11. Когато вървиш на открито, не закачай никого. Ако някой те обезпокои, помоли го да престане. Ако той не престане, унищожи го.

Не ме разбирайте погрешно - не съм Сатанист, нито пък привърженик на Сатанизма, но на фона на тази световна морална деградация, понякога се замислям дали сатанистите не биха били по-подходящата страна пред все повечето т.нар. "християни", които не са прочели и страничка от Библията и всеки ден нарушават правилата на религията, на която казват, че вярват(именно този факт много ме дразни), и за това реших да ви дам още една гледна точка!
И в крайна сметка бих ви казал: Вярвайте в нещо свое, ако ще да е носът ви, пръста ви или пък в искрящото кълбо в съзнанието, нещо което вие смятате или прецените, че ви дава сила. Не виждам смисъл в това да бъде някакво божество и толкова да се прекалява с прекланянето пред него. "Щом Бог приема всякакви форми, приемете, че това ваше нещо, което сте си избрали да ви дава сили, всъщност е Бог, бил той Исус Христос, Буда, Аллах, Сатаната или което и да е друго олицетворение на Бог. И си го почитайте по свой начин и съответно порицавайте себе си по свой начин. Не е нужно да има разделение на религии и всичко останало - в крайна сметка всички намираме сила в този Бог, в тази Сила, която ние създадем в съзнанията си, без значение как ще се казва тя!

P.S Надявам се да сте схванали разбърканата ми мисъл, тъй като от доста време исках да напиша нещо по въпроса и с времето и събралата се информация по въпроса, може да се е размила идеята ми. Ще се радвам да изкажете мнението си и да коментираме темата. Благодаря за търпението да изчетете всичко това!




Тагове:   музика,   сатанизъм,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. weasell - :)
10.10.2007 09:54
Щом Бог приема всякакви форми, приемете, че това ваше нещо, което сте си избрали да ви дава сили, всъщност е Бог, бил той Исус Христос, Буда, Аллах, Сатаната или което и да е друго олицетворение на Бог-мъдро казано,но аз съм от тези,които те дразнят-вярвам в Бог и то много силно,благодаррна съм му за всичко,което ев направил за мен.Относно греховете-то не може без тях-няма човек,който да не е греховен.Старая се,доколкото мога,да внимавам какво правя.
цитирай
2. weasell - :)
10.10.2007 10:00
доста време се плашех да прочета този пост заради големината му,ама той се оказа много интересен и съжалявам,че по-рано не го прочетог.Обаче искам да ми разкажеш малко повече за тази религия,в какво точно се изразява,къде се събират,какви са им храмовете,обичаите,членовете.Не само основите и законите им,ами така нещо-по различно.Абе с 2 думи-искам да науча повече:)
цитирай
3. iconoclast - Нямаш дерт...
10.10.2007 16:19
Когато съм на работа, ще си отделя доста време от нощта за тази задача. Но не очаквай да съм супер изчерпателен, защото не изповядвам тази религия и не съм чак толкова навътре с тяхните работи! Избрах Сатанизма като нетрадиционна и не-общо приета религия, тъй като понякога в тези дребнички, неразпространени учения, има много повече умисъл и упование на религията.
Не разбрах в случая, с кое трябваше да се издразня от теб, но доколкото разбирам какво си написала - съгласен съм! Думите ми бяха насочени укорно към тези, които парадират с религиозната си принадлежност, а фактически си нямат и най-бегла представа за нея и по този начин вредят на самата религия, защото примерно отделният индивид, нерелигиозният, ще си каже: "Виж го тоя, разправя ми, че е Християнин, а нищо не знае за религията си и постояно е в несъответсвие с нея" !
цитирай
4. анонимен - да си кажа
13.10.2007 11:48
зощото ме попита ;))) Твърдо стоя на позицията, че всички религии, течения, всичко вкарано в някакъв калъп е начин за управление на масите. Със създаването на правила се цели голям брой хора да бъдат ръководени. Не ме упреквайте в Анархизъм, защото и това е течение. Съсипването на правилата на другите пак дава силата да подкопаеш устоите на другите, съответно придобиваш власт, с която да управляваш. Звучи ли ти противоречиво? Въпросът е да мислим и да избираме правилата, които за нас са стоиностни. След като сме си изяснили целите можем да изберем в кое общество искаме да живеем. За съжаление не можем да сме сами и не можем всички да сме създателите. Можем обаче да избираме и да мислим, ако искаме. Всяка една квалификация е наложена от определена група с определена цел. Ние можем да изберем да я приемем безусловно или да я отхвърлим безусловно или да намерим положителното и отрицателното в нея и тогава да я използваме. Много е просто, имаш цел, искаш да постигнеш нещо от някого, съответно трябва да познаваш неговите виждания и разбирания, за това ти е необходимо да си информиран към какво се придържа безусловно и да започнеш от необходимата класификация, а в самия процес да използваш вече нюансите. Дано ме разбра :) Всичко си зависи от теб и от това колко повече информация имаш и дали можеш да я използваш в необходимото време и място.
цитирай
5. drona - и с какво
31.10.2007 08:48
тези "правила" са по-различни от "10-те божи заповеди" .... все са правила и все са заповеди .... все са форми на контрол и сугестия ....
цитирай
6. iconoclast - Именно
31.10.2007 13:35
Целта ми беше да се покаже, че Сатанизма по нищо не се различава от Християнството, и че излишно се нажежава общественото мнение около него. А че и двете са промивка на съзнанието, т'ва въобще не го коментирам.
цитирай
7. анонимен - Честита коледа!
27.12.2007 18:16
Весели празници!Имам изненада......иди в блога ми!
цитирай
8. demoniceye - Браво :)
05.01.2008 08:40
Ти си мой човек. :) Блек метълът не е задължително да се свързва със сатанизъм. И аз обожавам тази музика, пък не съм сатанист,хаха.....
цитирай
9. анонимен - ne na "Джизасс" haha
25.01.2008 00:30
Абе по твоя преценка изброй смъртноста и страданията на пове4ето страни в света...унищожението на животворната същност на природата..хилядите богове до сега -щото само в Индия има над 200 религии....и евентоално ми кажи Ицето на кое место да го сложа!! при тези десетки войни плюс целото средновековие изтръпнало в се444..и потъпкването на вси4ки ези4ески богове..е Мамка им христянсккаа!!
цитирай
10. анонимен - vypros
05.09.2008 19:41
искам да попитам, задължително ли е ако си сатанист да "ходиш в 12.00" часа нощта да обръщаш кръстове и да пиеш кръв" щото на мен не ми се струва задължително, иначе някои няма да те "мислят за сатанист"
цитирай
11. iconoclast - Анонимен 10
06.09.2008 09:29
Ще отговоря кратко - т'ва е синдром на недоклатения пубертет.
цитирай
12. анонимен -
24.12.2008 22:32
аз съм на мнението че ако си сатанист не е задължително да си против бог или да го мразиш, а просто да не вярваш в него, аз просто не вярвам в бог и това е, за мен такива работи не съществуват... пък и думата сатана си е латинска което значи ненавист
цитирай
13. romanticgirl25 - по -добре не захващайте темите за сатанизъм и религия
18.06.2009 16:00
не съм съгласна с това твое мнение""Що за религия е Христианството, щом прощава всички грехове?". Наистина ами тогава за какво са тези правила и защо са тези грехове.Сами се уверихте що за изтъркана плоча е Христианството ".
Съгласна съм с мнението на Уеасел и аз съм много вярваща вИсус Христос и той винаги ми е помагал име е избавял от лоши ситуации и от всичко. не съм от тези които не са прочели и един лист от Библията, а говорят. Исуус Христос е добър и обича всички ни и няма никой право да се изказва противв него-значи според теб е по добре хората да бъдат съдени в ада вместо да се опращава по-голямата част от тях от Него??? А според теб Мюсюлманството ли е по-добрата религия.....в която те са владяли и убивали без повод българите и изобщо християните, само за да имат власт. А знаеш ли че в Арабският свят вс роднини в мъжки пол на мъжа прекерват невестата без предразсъдъци, че първи братовчеди се женят без свян , а това за повечето религии е смесване на кръвта и голям грях.... В Християнството поне има повече уважение към жените, а не като там, където ги затварят в къщата и нямат право да ходят на пазар без мъжете си. Казвам това защото леля ми работи с араби и ми казва как живеят, живяла е с тях и т н-но знам и от дугаде, че е така. Нямам познания по другите релгии, но не мисля че трябва да се обвинява Господ-че Защо?ли той ни опрощава греховете...извинете ме ако съм ви обидила-но за г-н анонимен мога да кажа че хората които не вярват в никоя религия се наричат атеисти и не са сатанисти задължително! изобщо не са...сатанисти за мен са хора които завиждат и правят магии....патила съм от магиите-по-точно от семейството ми. Не ми се сърдете но това Анонимен не е синдром на недоклатения пубертет а когато човек нее възпитан с религия да се страхува от господ-той става лош и прави каквото си иска и дори се забърква с хора които правят магии и т н. Вярвайте в господ и ще видите че той ще ви помага винаги. и последно на Анонимния мога да кажа че не защото Господ не съществува има смърт, сеч и войни, а защото лошите хора не почитат десетте божии заповеди и затова господ иска да ни накаже. Но съм забелязала че хората които са зли-явно Той, чието име не искам да споменавам ги закриля и те правят злини и магии, а не си патят и не ги наказват.Ей точно това най много ме дразни... Бедите са за да видим дали можем да изтърпим наказанието и дали вярваме в \Него...баба ми казваше-направи добро на някой -пък го хвърли в реката-т е да забравиш за това и все някога добото ще ти се върне-ще ти помогнат и на теб. всяка минута от живота ни-съзнателна или не, нашите мисли , се записват горе и греховете, или по-тежките сепредават до 3 коляно-това е от библията-т е една майка заради греховете си може да понесе много беди върху децата си и пвнуците и т н. което не е чесно но е така.
цитирай
14. iconoclast - :)
18.06.2009 16:25
Браво Мери, отдава ти се, може една книга да напишеш така като си почнала ;) Когато се видим евентуално може и да дискутираме темата, тук нямам желание.
цитирай
15. romanticgirl25 - Извини ме, но мисля че не е нужно да пише нещо човек, като не е запознат.
09.03.2014 20:31
Ако си сатанист няма да ни разкриваш правилата. Така че просто искаш да имаш интересни постове. E, малко се олях, но онзи анонимен ме ядоса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iconoclast
Категория: Други
Прочетен: 92887
Постинги: 17
Коментари: 57
Гласове: 792
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол